Hoe gaat het met het maatwerktraject van Twente?

4 april 2024

Vorig jaar diende Netwerk Dementie Twente als eerste een maatwerktraject in. Het traject heeft als doel om casemanagement dementie in het netwerk zo te organiseren dat het voor nu en naar de toekomst toe beschikbaar en van een zo goed mogelijke kwaliteit blijft voor mensen met dementie en hun naasten.

Het traject loopt nu al ongeveer 9 maanden, en Netwerk Dementie Twente heeft een update gegeven over de voortgang. In het kort:

De maatschappelijke ontwikkelingen en de schaarste van zorgprofessionals vragen om het toekomstbestendig maken van goede zorg aan inwoners en dementie en zijn naasten. Het antwoord hierop wordt niet direct gevonden in de zorgstandaard dementie. Hoe toekomstbestendige zorg eruit moet zien, vraagt om integrale samenwerking, met als basis de behoefte van de cliënt en de mantelzorger. Om dit te onderzoeken organiseert het netwerk twee integrale bijeenkomsten. Voor de coördinatie van casemanagement richt het netwerk zich op twee lopende projecten in Twente met betrekking tot het coördineren van nieuwe aanvragen voor wijkverpleging. Het lijkt een logische stap om ook nieuwe aanvragen voor casemanagement hier te beleggen.

Lees hier de volledige rapportage