Goede samenwerking tussen casemanagers dementie in Gooi- en Vechtstreek

21 december 2023

De maatwerktrajectaanvraag van Netwerk Dementie Gooi- en Vechtstreek is deze maand goedgekeurd. Het netwerk gaat binnenkort aan de slag om een goed samenhangend en samenwerkend netwerk van casemanagers dementie (CMD) te realiseren die integraal en proactief samenwerken, zodat mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere professionals/vrijwilligers een gestroomlijnd proces ervaren.

Aan de hand van een aantal centrale thema’s is er een het traject geschreven. Er kwam uit dat de casemanagers dementie het belangrijk vinden dat zij hun werk onafhankelijk uitvoeren, integraal samen kunnen werken en dat er een breed gedragen visie en missie van de casemanagers is. Met dit maatwerktraject willen zij onder andere bereiken dat ze:

  • Inzicht hebben in wanneer zij wel of niet een nieuwe CMD in de regio nodig hebben, en wanneer dat zo is dat zij dit dan ook goed onderbouwd kunnen aanvragen.
  • Een heldere en werkende verwijsprocedure in de regio hebben, die werkbaar is voor de verwijzers.
  • Een goede aanmeldprocedure hebben.
  • Een kortere wachtlijst hebben.

Benieuwd naar de volledige aanvraag? Lees hem hier terug. Meer informatie over het traject kan opgevraagd worden bij Carole Groenescheij, via Carole@mmck-co.nl of 06 39064733.

Voor meer informatie over het aanvragen van maatwerktrajecten kun je terecht op de DNN Hub, een gesloten omgeving voor netwerkcoördinatoren en ketenregisseurs dementie. Ook kun je met je vragen terecht bij een van de programmamanagers.