Nieuwe beleidsmedewerker

29 mei 2024

Ik ben Mieke de Boer en per 6 mei met veel plezier begonnen als beleidsmedewerker bij Dementie Netwerk Nederland.

Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend (en kat­čśŐ). In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te (beach)volleyballen, skeeleren, wandelen of af te spreken met vriendinnen. Ik ben actief in de feestcommissie van de volleybalvereniging en houd van organiseren. Verder houd ik van koken, maar vind het ook leuk om alle eettentjes uit te proberen die Utrecht rijk is!

Ik heb de Bachelor medische Biologie gedaan in Nijmegen aan de Radboud Universiteit. Ik ben altijd breed geïnteresseerd geweest en bij deze opleiding kon je vakken kiezen van neurowetenschappen tot medische pathologie en milieukunde. Nijmegen is nog steeds een van mijn favoriete steden. Ook heb ik een half jaar in Cardiff (hoofdstad van Wales) gestudeerd via het Erasmus programma. Voor mijn master ben ik naar Wageningen gegaan en heb ik hier tot 2020 met veel plezier gewoond.

Mijn afstuderen viel samen met de coronacrisis. Ik ben direct aan de slag gegaan om mijn medische kennis in te zetten in het Coronabedrijf van de GGD regio Utrecht. In 2018 kreeg mijn opa dementie en eind 2022 overleed hij. Na een uitstapje in de voedingsmiddelenindustrie ben ik nu erg gemotiveerd om bij te dragen aan verbetering van levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten.

Momenteel word ik ingewerkt door Tjitske en Sigrid en neem ik zoveel mogelijk informatie uit dit nieuwe werkveld in me op. Ik kijk er erg naar uit hen te ondersteunen en iedereen te leren kennen!